Herreløs hund løber 1700 kilometer

En herreløs hund har gennemført en 1700 km rejse gennem Kina, efter at have tilsluttet sig et cykelløb fra Sichuan-provinsen og hele vejen til Tibet. Hunden tilsluttede sig cykelholdet, efter en af dem forbarmede sig over den herreløse hund, og gav den noget mad.

Hunden har fået øgenavnet Xiaosa. Han løb med cykelholdet i 24 dage. Hver dag løb den op til 60 km, og den nåede at bestige 12 bjerge.

- Hunden er meget vigtigt for os. Den bragte os en masse sjov og så gav den os også opmuntring, når vi havde brug for det. For eksempel hvis nogen af os faldt lidt bagud, så løb den ned af bjerget for at få en til at følge efter sig. Det gav os virkelig stor styrke, siger Lu Bo, der er en af cyklisterne på holdet.

En anden cyklist på holdet, Xiao Yong, er kommet endnu tættere på hunden. Han har startet en blog om Xiaosas store eventyr, og den havde allerede tiltrukket omkring 40.000 fans i slutningen af løbet. Xiao Yong og hunden Xiaosa har fået et meget tæt bånd, og han håber nu på at kunne adoptere hunden. Efter den utrolige historie med Xiaosa er kommet frem, har endnu en gruppe fortalt, at hunden også har fulgt deres cykelhold tidligere.

Ifølge Wang Zi fulgte hunden deres cykelhold på National Highway 318 i Sichuan-Tibet sektionen, inden den mødte sin nye ejermand. Og Xiaosas tilstedeværelse inspirerede ham og hans holdkammerater ligeså meget som den gjorde med Xiao Yong. Men efter cykelholdet havde krydset to store bjerge og dækket mere end 140 km, vandrede Xiaosa væk fra holdet.

Wang Zis teori er, at hunden mødte Xiao Yong og hans team i Yaan af Sichuan den 4. maj, og herefter blev den så glad for det nye hold, at den blev ved det.

Kilde: EB og Reuters