Hunden gør dig sund

Forskningshold fra USA, Storbritanien og Australien har i forskellige studier kortlagt hvordan hunde påvirkning ejerens helbred.

Resultaterne viser entydigt, at dyrelægens motionsråd for vovsen smitter af og får hundeejeren til at smide kiloerne hurtigere, end hvis personen havde fulgt de traditionelle \'menneske\'-råd. Det skriver den svenske internetavis, dn.se.

I USA sammenlignede man blandt andet en gruppe, som fulgte motionsrådene for hunden, og en gruppe, som fulgte traditionelle motionsråd mod overvægt. Allerede efter tre måneder kunne man se tydelige forbedringer hos den første gruppe. Både den firebenede og den tobenede tabte sig.

Luft Fido, tab kilo

I et anden amerikansk forskningsprogram, \'Walk a Hound, Loose a pound\', skulle deltagerne gå med hunden i en hundegård. Efter forløbet var slut fortsatte hundeejerne uopfordret de regelmæssige motionsvaner.

Forskerne bag konkluderer, at hunden havde givet ejeren motivation til regelmæssighed. En vigtig egenskab i kampen mod overvægt.

Et australsk studie viste i forlængelse heraf, at tidligere hundeejere motionerede 44 minutter mindre i gennemsnit, efter de mistede hunden.

I Storbritannien målte en gruppe forskere, hvordan en 2,5 kilometer lang rute brugt til hundeluftning påvirkede ejerne. 60 procent angav, at de var blevet mere aktive efter et halvt års brug af ruten, og 69 procent oplevede også, at de var blevet mere sociale med andre hundeejere.

Kilde: Dyrlæge - Gunver Vestergård. VS.