Finsk Hyrdehund

Den Finske Hyrdehund, som også kaldes Lapsk Vallhund, har været samernes hyrdehund gennem århundreder. Den finske hyrdehund er en af de ældste kendte nordiske racer.

Det samiske folk har anvendt hyrdehunden til deres rensdur så længe man kan huske, og hunden er en del af det samiske kulturavl. I modsætning til den Finske Lapphund opdrættes den finske hyrdehund den dag i dag i Lappland, og nye hunde hentes stadig deroppe for at blive anvendt i avlen.

Denne historiske race er meget sjælden og næsten ukendt uden for Finland. Den Finske Hyrdehund er en meget lærenem og lydig race. For at være en god hyrdehund må hunden være i stand til at lære og lystre det den har lært.

Racen klarer sig derfor i Finland godt både i lydigheds- og agilityringene. Den er elsket af friluftmennesker lige såvel som den er utrolig god lydig familiehund. Som hyrdehund er den ikke i besiddelse af nogle jagtinstinkter. Den er meget glad for børn og andre dyr. Den Finske Hyrdehund er en meget sund race. Naturlig udvælgelse ( alle svage individer er gået til grunde unde de barske forhold ) gar bevirket, at denne robuste race idag er uden tilfælde af ellers kendte sygdomme.

Den Finske Hyrdehund er omkring middel størrelse og længere end den er høj. Et kendetegn ved den er dens meget elegante og effektive bevægelser.

Den korte tykke pels bevirker, at hunden kan være ude i alt slags vejr. Den fælder næsten ikke, og den er selvrensende og kræver derfor ingen pelspleje eller børstning. Den findes i forskellige farver. Sort med aftegn er mest normalt , men den ses også i brun og ulvegrå.

Finland

Hyrdehund

Ingen info er p.t. tilgængelig

Yderpelsen er middellang og lige, ret udstående og grov. Underulden er fin og tyk. Pelsen er ofte tykkere og længere på halsen, brystet og øverst på baglåret.

Sort og brun med aftegninger.

54

28

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver megen motion.