Curly Coated Retriever

En Curly, som den kaldes for nemheds skyld, er én af de fem retrieverracer. Hunde som alle blev opdrættet til at opsamle det vildt, som jægeren nedlægger.

Curlyen er den ældste og største af retrieverne og blev for første gang vist på udstilling i England i 1860. Fire år senere blev den for første gang udstillet i specielle klasser kun for Curlyer. Man har tegninger fra sidst i 1700-tallet, som viser Curlyen i jagtsituationer og det er også som sådan den er blevet brugt, nemlig til apportering.

Det skal nævnes at Curlyen i England blev voldsomt decimeret i antal omkring første verdenskrigs begyndelse. Dette skyldtes hovedsagligt, at Curlyen på grund af dens fremragende apporteringsevner var herregårdsskytternes hunde og mange af skytterne aflivede deres hunde, inden de drog i krig.
Det samme gentog sig ved anden verdenskrigs begyndelse og det var ved at udrydde racen i England, hvor der så sent som i 1969 kun var registreret 93 eksemplarer af racen.

I dag er der ca. 5.000 registrerede Curlyer fordelt over Europa, Nordamerika, Australien og New Zealand.

Storbritannien

Oprindeligt var Curlyen opdrættet til at opsamle det vildt, som jægeren nedlægger, men har også udviklet sig til at udføre opgaver som narkohund, bombehund, schweisshund, førerhund for blinde, rednings- og lavinehund - og ikke mindst som almindelig og højt elsket familiehund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Små tætte og faste krøller fra nakkehus til halespids. Curlyen er en af de få racer som ikke skal hverken friseres eller børstes. I stedet masserer man pelsen med vand og en flad hånd i runde bevægelser. Racen fælder lidt under normalt, men det kan virke mindre, da de løse hår sidder i krøllerne, dog har Curlyen til gengæld perioder, hvor den smider alle krøller, så nye kan vokse frem. Ved tæver sker dette efter hver løbetid/drægtighed, hvor det hos hannerne er sjældnere.

Sort og leverfarvet.

67

35

Cataracts, epilepsi, kræft, og HD.

Kræver megen motion