Cane Corso Italiano

Man mener at Cane Corso stammer fra den gamle Romerske hund "Canis Pugnax". En kæmpe stor hund man brugte som krigshund, og i arenaen hvor den kæmpede imod b.la løver. Cane Corso stammer oprindeligt fra Sicilien.

Italien

Cane Corso Italiano er ikke en kamphund og har aldrig været brugt til hundekampe, som mange fejlagtigt tror[Kilde mangler]. De er oprindeligt avlet som forskellige typer arbejdshunde igennem flere hundrede år.Man brugte dem til at beskytte kvæget imod ulve, som vagthunde på gårdene og vildsvinejagt. Slagterne brugte også Cane Corsoen til at hjælpe med at fastholde kvæget, når der skulle slagtes. I dag bruges de stadig til jagt og vagt.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Korthåret. Fælder meget lidt, så at sige intet.

Sort, blygrå, skifergrå, lysegrå, lys fawn; hjorterød og mørk fawn, brindlet (striber affawn eller grå i forskellige nuancer).

68

50

Øjenproblemer, HD/AD.

Cane Corso kan til nød holdes i en lejlighed, hvis den får nok og regelmæssig motion, men det er bestemt ikke optimalt, for selv om vinteren, foretrækker den at ligge udenfor i haven. Den skal i skoven eller på stranden mindst 3-4 gange om ugen udover de daglige ture.