Shiba Inu

Shiba (også kendt som Shiba inu) betyder "lille hund" på japansk og er en meget gammel race, der opstod i det bjergrige japanske landskab. Shibalignende hundetyper har været kendt i over 3000 år og rester af sådanne hunde er bl.a. fundet i ruiner fra omkring 500 år f. Kr. Shiba'en blev oprindeligt brugt som jagthund, men blev i forbindelse med importen af klassiske europæriske jagthunderacer krydset med disse for at skabe en ny type jagthund.

Det blev over årene stadig sjældere og sjældere at støde på raceren shiba, og det fik en gruppe japanere til at påbegynde et seriøst redningsarbejde for at sikre racen fra at uddø. Racen fik sin standard i 1934 og blev i 1937 udnævnt til et såkaldt japansk "naturmonument", hvilket var med til at redde den nu så populære lille hund. Anden verdenskrig gjorde et stort indhug i racen, men den overlevede og er i dag én af Japans mest skattede hunderacer.

De første shiba'er kom til Danmark i 1968. Men disse første shiba'er blev der ikke avlet på. Først i 1980 hvor vi begyndte at få shiba'er fra Sverige, kom der gang i avlen. Siden er der kommet shiba'er til Danmark mange andre lande. I dag er der ca. 500 Shibaer i Danmark.

Japan

I dag anvendes de mest som selskabshund, dog anvendes nogle også til jagt.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Yderpelsen grov og lige, underpelsen blød og tæt. På halen er hårene en smule længere og udstående.

Rød, black and tan, sesam, sort sesam, rød sesam.

41

12

Patellaluksation (løs knæskal).

Kræver megen motion.