Dandie Dinmont Terrier

Dandie Dinmont Terrier’s grundstamme kan føres tilbage til området omkring Coguet Water i Northumberland. Familien Allan var længe kendt for at have racerene og modige små terriers. Piper Allen var født i 1704. Det fortælles, at han ejede 8-10 små terriers. Han døde i 1779 og racen, som opfostredes af Allan og andre, fortsatte i generationer og udgør i dag grunden for nutidens Dandie Dinmont Terrier. Den engelske ”Dandie Dinmont Club” grundlages i 1875.

Navnet har denne race fået efter en Walter Scott roman ”Guy Mannering”, der udkom i England i 1814. Scott fortæller om nogle robuste jagtterriers, der er ejet af en bonde ved navn Dandie Dinmont, som boede i Cheviot Hills i det bjergrige grænseland mellem England og Skotland. Romanen blev en bestseller, og efterspørgslen på hunde af den beskrevne type steg hurtigt. Bønderne i Cheviotbjergene satte derfor en masseproduktion i gang af disse hunde, og hver eneste ruhåret, kortbenet og gråbrun terrier-type blev kaldt for en Dandie Dinmont Terrier.

Storbritannien

Grævlinge- og rottejagt.

10 - 15 år

Dobbelt pels med en blød, lodden underuld og en mere hård yderpels, der ikke er egentlig ruhåret, men føles strid. Kræver god trimming.

Pepper eller såkaldt Mustard.

28

8-11

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver mindre motion.