Blodhund

Blodhunden er ifølge sagn opstået, da adelsmanden Francois Hubert, efter sin unge kones død, gik i kloster, hvor han bl.a. viede sit liv til avl af hunde. Francois blev senere ophøjet til helgen, Sankt Hubertus, og er i særdeleshed kendt som jagtens skytshelgen, han fejres den 3. november med bl.a. Hubertusjagt.
Noget litteratur fortæller at blodhunden har samme stamfader som mastifferne, men som følge af bevidst avlsarbejde på franske klostre med at fremavle brugsegenskaber, specielt jagt, opstod der flere lokale varianter af drivende jagthunde. Sankt Hubertushunden var en af dem.
Racen som vi kender den i dag, må dog sikkert tilskrives England, som har udviklet hunden til den temmelig ekstreme, men alligevel hensigtsmæssige type den er.

Belgien

Sporhund. Navnet har den fået på grund af sit ædle blod: den er en ægte racehund uden islæt af andre racer. Blodhunden er en støver.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kort og grov.

Black-and-tan,lever-and-tan, og ensfarvede rødbrun.

61

40

Follikulær conjunktivitis. Også kaldet blinkhinde. Racer med tendens til hængeøjne, eksempelvis Cocker Spaniels, Bassets og Blodhunde, er typisk mere udsatte for at udvikle sygdommen end andre.

Ingen info er p.t. tilgængelig