Drentsche Patrijshond

I det 16. århundrede udviklede racen sig fra Spioenen (også kaldet Spanjoelen), som kom via Frankrig fra Spanien. I Holland blev den kaldt "Patridge dogs" (agerhønsehunde). I landets østlige del, især i provinsen Drenthe, bevarede man disse hunde racerene og krydsede dem ikke med udenlandske racer, som man gjorde andre steder.
Den 15. Maj 1943 blev racen officielt anerkendt af Den Hollandske Kennelklub (Raad van Beheer oop Kynologische Gebied in Nederland, kraftig støttet af baronesse Vand Hardenbroek, hr. Van Heck Jr. og hr. Quartero.

Racen er mest beslægtet med Kleiner Münsterlænder og Epagneul Fracais. Den 5. Juni 1948 grundlagde man en specialklub, Nederlandse Verinihin "De Drentsche Patrijshond".

Holland

Gård- og jagthund.

11 år

Tæt, ikke krøllet pels, der dækker kroppen godt. Pelsen er ikke egentlig lang, men virker sådan på grund af det lange hår flere steder. På hals og forbryst, hvor nogle andre racer har en manke, er pelsen længere. På ørerne findes lange, bølgende hår. Der er faner på ørerne, bag på for- og bagben, bag på lårene og på halsen. Poterne har et tæt hårlag mellem tæerne.

Hvid med brune aftegninger.

64

23

Ingen info er p.t. tilgængelig

Kræver god motion og aktivering.