Dansk / Svensk Gårdhund

Dansk/Svensk Gårdhund er det samme som den gamle danske foxterrier. I Sverige kaldte de den Skånsk Terrier, men det er slet ikke nogen terrier, det er snarere en pinscher. Gårdhunden har ikke det iltre terriertemperement.

Man har haft Gårdhunde overall på landet til at tage rotter og mus, men også til alt andet forefaldende arbejde til hunde. De gav hals, nar der kom fremmede, holdt ræven fra hønsene, gik med på jagt, hentede køerne ind til malkning, legede med børnene osv.

Ud over at være blevet brugt som gårdhund, har den også været meget brugt som cirkushund. Hvad en race har været brugt til, siger en hel del om, hvordan den er. Hvis man skal bygge et cirkusnummer op, bruger man de hunde, der lettest lærer det. Altså - Gårdhunde er lærenemme, samarbejdsvillige og glade for at lære kunster.

For at kunne tage rotter, skal hunden være lynhurtig og være god til at bruge sin næse. Desuden skal dens jagtinstinkt efter småvildt være veludviklet.

Dansk/Svensk Gårdhunde kan blive rigtig gamle. Der set eksempel på 20 år som den ældste.

Danmark / Sverige

Dansk/Svensk Gårdhund har fra gammel tid kunnet findes på landejendomme.Den har været anvendt som vagthund, rottehund og selskabshund.

Ingen info er p.t. tilgængelig

Pelsen er glat, kort og tæt liggende og kræver ikke den store pleje.

Sort og hvid.

37

12

Hunden er endnu ikke specielt disponeret for nogle alvorlige sygdomme.

Gårdhunde er livlige og behøver opmærksomhed og beskæftigelse. Det kan være gåture, lydighedstræning, kunster af forskellig slags som \"det er en tysker\" og \"find min sko\" samt agility.