Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Er der tid til hunden?
Eller er hunden bare et statussymbol, der skal passe ind i idealbilledet af den unge familie med villa, karriere, børn og vovse...?

Reklamernes og mediernes idealbillede af vor tids familieliv har ikke meget med virkeligheden at gøre.

Ganske vist bor familien næsten lige så smukt og rigtigt som i reklamer og boligserier, og ser næsten lige så godt ud. Børnene er kønne, kloge og livlige, og den søde vovse logrer af og til med halen.

Men de har aldrig tid til at sidde og hygge sig sammen ved morgenbordet som i reklamerne, og det er ikke lutter smil og lagkage, når familien samles igen efter en lang dag på job og i institutioner. Børnene er trætte og urimelige, og hunden går i vejen, fordi den er lykkelig over, at der endelig er nogen hjemme, og fordi den trænger voldsomt til en god, lang luftetur.

Men hvem har sans for en kontaktsøgende hund midt i hverdagens travlhed og stress?

Alene hjemme

Alt for mange hunde er alt for meget alene hjemme. Uden andre muligheder end at sove sig fra det hele i mange, mange timer. Kun afbrudt af en kort luftetur om eftermiddagen, hvor et par store børn haster af sted med "Vovse", indtil ærindet er besørget og hunden afleveret igen. Til sin ensomhed. Når familien er hjemme, er det en sur pligt at lufte hund - og igen en
gang før alle går til ro. Et trist hundeliv i ensomhed.

Men i familiealbummet kan man betragte børnenes lykkelige barndom, hvor en kær hund fuldender billedet af idyllen.

For hunden i den travle familie er det langt fra idyl.

Udenlandsk forskning har vist, at total passivitet kan være ødelæggende for hundens velfærd - med angstsymptomer, aggressivitet, overdrevent kontaktbehov eller sløv apati til følge.

Men, hvordan kan man ændre tingenes tilstand, når far og mor befinder sig godt ved at være på job hele dagen?

Jobbet som dagens lyspunkt

En nordisk undersøgelse: "Future Family" - lavet for reklamebureau- et BBDO - om danske, svenske og norske familiemennesker mellem 25 og 45 år viser, at både mænd og kvinder befinder sig langt bedre på jobbet end med arbejdet i hjemmet, hvor tingene har det med at
hobe sig op, så arbejdet bliver een lang og hektisk ørkenvandring. Og en triviel trummerum med de samme gentagelser dag efter dag, uge efter uge, måned efter måned.

Tiden slår simpelthen ikke til

Specielt når familien skal ud ad døren om morgenen og ind igen til aften, er det stresstid i det lille hjem, hvor alle går i vejen for alle på de kritiske tidspunkter.

Og i stedet for at slappe af, er der altid huslige opgaver, der venter: At ordne vasketøj, støvsuge, rydde op, vaske op, luge i haven osv. osv.

Så er der anderledes ro og orden på jobbet med muligheder for at realisere sig selv, nyde det sociale samvær og afslutte opgaverne, så de er ude af vagten.

Det er ofte på jobbet, man puster ud efter de hårde betingelser i hjemmet, hvor arbejdet og den dårlige samvittighed er uden ende. De samme pligter venter hver eneste dag.

Det er et stort ansvar at have hund

Alt for mange familier anskaffer hund uden at tænke over - eller vide noget om - hvad det koster i tid, ansvar og forpligtelser at give familiehunden et godt liv. Midt i al
travlheden.

Selv om hunde er ret gode til at sove sig fra ubehageligheder som ensomhed, kedsomhed, lange køreture og den slags, er det ikke en måde at behandle et trofast medlem af familien på.

Det er vigtigt for hundens trivsel, at dens behov for aktiviteter, oplevelser, stimulation og fællesskab bliver opfyldt.

Og allervigtigst er den menneskelige kontakt

At familien giver sig tid til hyggesnak og -klap, når den vender hjem til en veludhvilet og veloplagt hund, der står parat med al sin velvilje over for sine mennesker.
Og man vil hurtigt opleve, at samværet med hunden er en god måde at stresse af på.

Det er vel også derfor, vi anskaffer familiedyr - for at give indhold og glæde i dagligdagen til både hund og mennesker...

Kilde: Dyrefondet informationsmateriale / Hunde Journalen Nr. 4. 2002.
Artiklen er lagt online d. 14-11-2002 01:46:27 og er ikke opdateret siden den blev lagt online