Lige nu: 1267 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Skånekost

De fleste hunde har på et eller andet tidspunkt diare. Når hunden lider af diare, er det vigtigt at den får et foder som er let for maven at arbejde med. Begynd med at faste hunden i et døgn, men husk at den altid skal have adgang til frisk vand. Når du igen begynder at fodre hunden, skal den have et let fordøjeligt foder, og det er vigtigt at den får det serveret i mindre portionen. Gerne 5-6 små måltider om dagen. Endeligt skal en hund som lider af diare have adgang til vand, da diare kan medføre dehydrering.

Kogt ris med torsk Cultura:

1. portion til en hund på ca. 35 kg.

50 gr. ris koges helt ud, således at de på det nærmeste bliver til en grød. Det tager minimum en time. Når risene er ved at være færdige kommes ca. 25 gr. torsk i gryden, og koger med til både ris og torsk er udkogt. Afkøl den kogte ris og torsk, og tilsæt et par spiseskefulde Cultura inden serveringen.

Du kan med fordel lave en stor portion, og sætte det på køl.

Fortsæt med at fodre hunden med skånekosten til afføringen har været normal et par dage. Du kan med fordel langsomt vænne hunden til dens normale foder igen, ved at blande lidt af dens normale foder i risen, efterhånden som hunden får det bedre.

Du kan bruge andre syrnede mælkeprodukter end Cultura, men du skal være opmærksom på at det produkt du anvender indeholder både A og B kulturer.

I den periode hvor hunden er under behandling for diare, er det mindre vigtigt om den får helt nok at spise. Bliver din hund lidt for tynd, kan du altid give den 50 gr. ekstra foder i skålen ugen efter den er blevet rask, så den igen kommer op på normal kampvægt.

Jeg har valgt ikke at bringe andre opskrifter en denne på skånekost i forbindelse med diare, da det efter min vurdering er klart den bedste du kan give din hund.

Kilde & © copyright: Hundepsykolog Brian Honoré Winther
Hjemmeside: www.problemhunden.dk

10 nyeste sider

Roulette

Blåvand zoo

Vi er en lille hyggelig zoologisk have med mange klappedyr. Geder, kaniner, heste, grise, æsler og ...

Tilfældige artikler

Forskel på hunde - og kattemad ?

Ja, der er betydelig forskel på hundemad og kattemad. Katte har behov for langt mere protein (æggehvidestof) end hunde, så derfor er der ofte omkring 30% protein i kattemad, mens der i hundemad ik
Prøv også anelinks.dk