Lige nu: 1254 links / 71 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206)

Homøopati til hunde

Den tyske læge dr. Samuel Hahnemann, som var utilfreds med de traditionelle lægemidlers bivirkninger, udformede i slutningen af 1700-tallet teorien om, at med lige skal lige helbredes (Similia similibus curentur), og den mindst mulige dosis er den bedste dosis. Et eksempel: Hvis et rask menneske får ren arsenik, får dette menneske stærke forgiftningssymptomer. Hvis et menneske får sygdommen kolera, vil der opstå de samme symptomer som ved arsenik-forgiftning. Derfor kan arsenik bruges til behandling af kolera, men dog så stærkt fortyndet, at arsenikken ikke kan måles, når den bliver brugt. Man bruger kun arsenikkens svingningstal, som stemmer overens med koleraens forkerte svingningstal, (resonans). Derved går kroppens selvhelbredelse i gang. En meget normal fortynding på et homøopatmiddel udfra det stof, der bliver brugt, er 1:1.ooo.ooo, (en dråbe af det stof, der bliver brugt, fortyndes herefter en million gange). Det svarer til en potens på D-6 - fortyndingerne af homøopatmidler betegnes som potenser.

Homøopatmidler virker lige så fortræffelige på hunde og andre dyr som på mennesker. Det er utroligt, hvad jeg har oplevet af forbedringer på grund af disse midler. Når man arbejder med homøopatmidler, behandler man ikke den konkrete sygdom. Hverken hvis hunden har forstoppelse eller diarre, hvis det er noget hormonelt betinget, eller hvis den har forskellige hudsygdomme, betændelser eller lignende. Det er fordi, at ALLE SYGDOMME ER SYMPTOMER. Homøopatmidlerne arbejder bagom på de bagvedliggende årsager, som er skyld i, at sygdommene eller symptomerne opstår.

Når hunden begynder at få homøopatmidler, kan der komme store eller små reaktioner, hvilke er positivt. Homøopatien arbejder jo i kroppen der, hvor den er i ubalance, og forsøger at rette de forkerte svingningstal op. Og det kan mærkes – hvor store reaktioner er afhænger af den belastning, der er tilstede. I starten er det også vigtigt, at hunden ikke belastes udefra af forskellige former for tilsætningsstoffer, da det forringer virkningen af midlerne.

ALLE hunde kan tåle homøopatmidler. Dyrlægemidler kan give bivirkninger, mens homøopatmidler kun giver reaktioner. Der kan tilsyneladende ske en forværring af det, din hund døjer med i en periode. Det kaldes positive reaktioner.

Husk, denne terapiform erstatter ikke dyrlægebehandling. I tvivlstilfælde skal du altid opsøge din dyrlæge. Der er dog efterhånden flere dyrlæger, der benytter homøopatien, samt nogle hundeadfærdsbehandlere.

Kilde: Naturterapeut og Homøopat - Lillian Grønbæk

Roulette

Prisoversigt - Dyrelæger

En prisportal der kan sammenligne priser på dyrelæger i dit lokalområde. Virker både til standar...

Tilfældige artikler

Epilepsi

Epilepsi (krampe) er et symptom på unormal hjernefunktion der giver gentagne anfald, varierende fra ændringer i bevidstheden til kramper. Når sygdommen først er indtrådt er der ofte tale om en kr

pug dog lav en flot hjemmeside