Lige nu: 1274 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Lopper, skovflåter og lus

Lopper er en helårsplage

Tidligere sagde man at "loppesæsonen" gik fra slutningen af April til slutningen af Oktober. Men centralvarme og væg til væg tæpper i husene har givet lopperne gode betingelser for at formere sig året rundt - og det gør de.

Lopper skal suge blod for at kunne formere sig. Deres bid klør og svier og kan give regulær allergi med eksem og håraffald. Lopperne kan også overføre bændelorm.

Flåter er et stigende problem

Efterhånden er skoflåten blevet almindelig i Danmark, ikke bare i skovområderne, men også i parker og haver. Flåterne
sidder i vegetationen, klar til at hoppe på forbipasserende dyr, de kan suge blod af. Ud over at give hudirritation og infektioner, kan flåterne overføre alvorlige sygdomme som f.eks borreliose. Faktisk er de verdens næststørste overfører
af smitsomme sygdomme, kun overgået af moskitoer.

Lus er bare irriterende

Både hunde og katte kan få lus. Katte er normalt ikke særligt generede af dem, hvorimod hunde kan få kløe, udslæt og småsår på huden, hvor lusene har bidt. Lusene limer deres æg fast på pelshårene helt nede ved huden men heldigvis er de ikke så svære at komme til livs - og de går ikke på mennesker.

Kilde - Sendt fra Frontline Vet.

Roulette

Min Ven katten - dyreværn for katte

Min Ven katten - dyreværn for katte....

Tilfældige artikler

Fakta om brug af hunde i Danmark

Der anslås at være ca. 600.000 hun­de i Danmark Det svarer til at der er hund i mere end hvert fjerde hjem. Hunden har en stor plads i dansker­nes liv og mange er aktive med deres hunde. I Danmark
Prøv også anelinks.dk