Lige nu: 1265 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Væn hunden til andre hunde og fremmede mennesker

For senere at blive tryg ved social kontakt med mennesker skal en hvalp præges på mennesker. Desuden skal den lære at generalisere denne prægning, så den accepterer alle mennesker uanset køn og alder. Denne prægning og efterfølgende generalisering er nødvendig del af hvalpens socialisering og sker i en speciel periode tidligt i livet, som omfatter 4. til 12. leveuge. I denne periode skal hvalpen have kontakt med flere forskellige personer - både børn og voksne samt mænd såvel som kvinder.

Hvis socialiseringen til mennesker skal have en varig effekt, er det dog vigtigt, at hunden regelmæssigt har kontakt med mennesker uden for familien, indtil den er mellem 1/2 og 1 år gammel. Det samme gælder for socialiseringen til andre hunde. Så tidligt som muligt bør hvalpen derfor ud at møde fremmede mennesker og andre hunde, så den lærer at blive tryg ved dem. Jo ældre, den bliver, før den møder fremmede, jo mere frygtsom vil den være over for dem. Derfor vil det blive sværere og sværere at vænne hvalpen til fremmede.

Hvalpen skal selv tage kontakt til de fremmede. Hvalpen må ikke presses til eller hindres i at tage kontakt. Først når hunden er blevet tryg ved fremmede, bør du lære den, at den først skal have lov, før den tager kontakt. Selvom du ikke regner med, at din hund vil bide eller snappe fremmede mennesker, bør du ikke opmuntre den til at være vagtsom over for fremmede eller beskyttende over for familien.

Hvis din hund er en hvalp, er det meget vigtigt, at den straks kommer ud blandt andre hunde. Du skal derfor sørge for, at hvalpen er påbegyndt et vaccinationsprogram. Hvalpe kan blive smittet med forskellige sygdomme. Derfor bør du i starten kun lade hvalpen være sammen med hunde, som med sikkerhed er vaccineret, og kun lufte hvalpen på steder, hvor der ikke er mange efterladenskaber fra andre hunde. Risikoen for, at hunden bliver smittet er dog ringe, og man kan sige, at denne risiko opvejes af fordelene ved, at hunden socialiseres korrekt blandt andre, venlige hunde.

Kilde: Dyrenes-Beskyttelse.

Roulette

NaturGrafik - en verden af liv

NaturGrafik sælger royalty frie billeder og grafik og giver bl.a. magasiner, forlag og webmastere m...

Tilfældige artikler

Cataract

Cataract er en af de arvelige øjensygdomme, der optræder i mange racer, og hvor en bekæmpelse er sat i gang i et samarbejde mellem Dansk Kennel Klub, specialklubber, opdrættere og Den Danske Dyrl
Prøv også anelinks.dk