Lige nu: 1262 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Hunden hopper op

Hunde hopper op ad mennesker for at hilse, slikke os i ansigtet og få kontakt. Det er en helt naturlig del af hundens hilse-ritual. Men temmelig irriterende for os mennesker.

Mange forsøger at løse problemet ved at sige nej eller skælde hunden ud. Et af de mere brutale råd går ud på at sparke hunden så hårdt i brystkassen, at den mister vejret. Lad være med det der er absolut ingen grund til at straffe hunden for at bruge sit sprog. Der er også en stor risiko for, at hunden kommer fysisk til skade.

Mange oplever, at det ikke hjælper at sige nej eller skælde ud. Det skyldes, at hunden får, hvad den vil have kontakt. Og negativ kontakt er bedre end ingen kontakt. Derfor er den mest effektive måde at vænne hunden af med at hoppe op at vende ryggen til den og ignorere den, til den igen har alle fire poter på jorden. Og så fremover kun at give hunden kontakt, kæl, eller godbidder, når den har alle fire ben solidt plantet på jorden. Det er meget vigtigt at være konsekvent med kun at hilse på hunden, når den har alle fire ben på jorden.

Alternativt kan du lære hunden, at den skal sidde, før du hilser på den. Det indlærer du ved ikke at foretage dig noget som helst, før hunden sidder pænt foran dig. I starten kan det dog være en hjælp at vise hunden, hvad den skal gøre. Hold en godbid tæt på hundens snude og før hånden lidt opad og bagover, så sætter hunden sig automatisk.

Men det er vigtigt, at du holder hånden meget tæt på snuden, eller hopper hunden op efter godbidden. Også her gælder det om at være konsekvent bagefter og kun hilse på hunden, når den sidder.

Med hvalpe er det en god idé at forebygge problemet ved at sidde på hug, mens du hilser på dem. Når du sidder på hug, er du mere i niveau med hunden, og så behøver den ikke hoppe for at nå dit ansigt. Dog er det også en god idé at lære hvalpen det med at sidde stille, før du hilser. Indlæringen foregår på samme måde som med den voksne hund.

Hvis problemet er, at hunden kun hopper op ad fremmede mennesker, kan du også træne det. Igen skal hunden lære at sidde pænt, før der bliver hilst. Men denne gang har du brug for en hjælper, som du instruerer på forhånd. Og så er indlæringen præcis den samme som beskrevet ovenfor, bortset fra at det nu er hjælperen, som hunden skal hilse på. Hen ad vejen skifter du hjælperen ud gerne med flere forskellige, så hunden lærer, at det her altså gælder for alle mennesker ikke bare dem, den kender.

En sidste ting, du skal huske på, er, at træning tager tid. Når hunden først har lært en dårlig vane, er det ikke noget, der bare aflæres i løbet af en uge. Der skal i hvert fald en måneds intensiv træning til, hvor du træner hver dag i korte intervaller på to til fem minutter. Træn aldrig for længe ad gange, og afslut altid med en succes.

Kilde: Jubii Hundenyt.

Roulette

Schæferhundeklubben - kreds47

Vi vil her forsøge at give dig et lille indblik i det arbejde, der foregår her i kredsen. Det er v...

Tilfældige artikler

Hvorfor kan min hund ikke det som din hund kan ?

Ligesom mennesker er forskellige er hunde det også. Selvom man gerne vil, og knokler for at nå målet, er det ikke sikkert, at man bliver verdensmester i 1000 meter hækkeløb. Sådan er det også m

Rabat - One.com

Få 100 kroner i rabat, ved oprettelse af domæne/hostingpakke hos One.com og støt nethundeguiden.dk.

Tryk her og læs mere om dette tilbud: http://one.me/daaaewtb

pug dog lav en flot hjemmeside