Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Gode råd, hvis du ønsker dig en hund til jul
En hund. Sådan står der øverst på mange børns ønskeseddel. Har du besluttet at i år skal være året, hvor ønsket indfries, så hæng på lidt endnu. For der kan næsten ikke siges nok om dyrs positive indflydelse på børn. Gennem dyrene lærer børn helt naturligt at tage ansvar og at vise omsorg. Så meget, at man nogle steder bruger dyr til at socialisere "skæve" børn. Men inden den indre Lassiefilm løber af med dig, at er der en absolut forudsætning for, at planen lykkes. Nemlig at alle husker, at børn er børn, hunde hunde og voksne voksne. Ellers ender hunden i stedet med at blive en evig kilde til skænderier.

Børn kan ikke overskue konsekvenserne af at have et dyr. De kan hjælpe til med at lufte og fodre, men i sidste ende er ansvaret dit. Hunde er intelligente dyr, der udover motion har brug for at blive stimuleret, og derfor skal man regne med, at man hver dag kommer til at bruge omkring en time på hunden. Det med at stimulere hunden, behøver langt fra at være en sur pligt. Faktisk kan det blive en sjov leg, som børnene kan tage sig af. Du skal bare vise dem hvordan, og lægge mærke til om det bliver gjort. I pjecerne "Hund i familien" og "Opdragelsen af hunden" udgivet af Dyrenes Beskyttelse finder du mange gode ideer.

Den rigtige race og opdrætter

De fleste vælger hund efter størrelse og udseende. Ikke efter temperament. Egentligt burde man gøre omvendt. For langt de fleste hunderacer er gennem mange hundrede år avlet efter deres evner som brugshunde, og derfor er deres temperament meget forskelligt. Hunde, som slædehunde eller hyrdehunde, er meget selvstændige, til gengæld har de ikke så ofte problemer med at være alene hjemme. Mens hunde som labrador og schæfer, der bruges af jægere og politi, er ekstremt samarbejdsvillige, hvorimod de sjældent bryder sig om at være alene. Derfor er det en god ide at ringe til Dansk Kennel Klub (telefon 56 18 81 00) og spørge om den race, I havde tænkt på, nu også passer til jeres familie. Her får du også lister over opdrættere. Det bedste er at finde en lille opdrætter, der har hvalpene tæt på sin egne familie, så hundene tidligt er vænnet til mange mennesker, støj og børn. Spørg altid om du må se de øvrige hvalpe og tæven. Må du ikke det, så vælg en anden opdrætter.

De første dage i hjemmet

Vent med at få hunden hjem til efter jul. Juleaften er alle på den anden ende, og der er ikke tid og ro til at tage sig af den lille ny. Læg i stedet et foto af hvalpen, de omtalte pjecer og eventuelt en god bog om hunde under træet. Har I ferie mellem jul og nytår, er det fint, at hvalpen kommer her. Den er vant til at være sammen med sine søskende og moderen hele døgnet, og den skal langsomt vænnes til at være alene. Hundekurv, madskåle, halsbånd og snor skal være købt, inden I henter hvalpen. Til gengæld kan man godt flytte lidt rundt med hundekurven. De første nætter skal hvalpen helst sove hos jer, og først når den er tryg ved alt det nye, skal kurven ud af soveværelset. Læs mere i pjecen "Den første tid med hunden".

Kilde: Helene Kemp, Dyrenes Beskyttelse
Artiklen er lagt online d. 19-11-2002 23:55:56 og er ikke opdateret siden den blev lagt online