Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Dæk øvelsen
Denne øvelse er straks lidt sværere end sit-øvelsen, men bør ikke volde de store problemer.

Når du træner øvelsen skal du have hunden foran dig. Tag en godbid i den ene hånd, og lad hunden fange færden af godbidden. Giv kommandoen "dæk" og før hånden ned på det underlag du træner på, læg godbidden på underlaget og en flad hånd over, så hunden ikke kan snuppe godbidden. Hunden vil følge din hånd med snuden, og formodentligt forsøge at skubbe din hånd væk fra godbidden med snuden. Vær tålmodig, og vent til at hunden lægger sig ned, hvilket den vil gøre på et eller andet tidspunkt. I samme øjeblik som den lægger sig, roser du hunden og fjerner hånden fra godbidden og lader hunden snuppe den. Hunden vil instinktivt rejse sig igen, ligeså snart at godbidden er sikret. Derfor er det vigtigt, at du inden hunden når at føre dette ud i livet, giver den fri.

Efterhånden som hunden bliver sikker i øvelsen øges sværhedsgraden. Du kan begynde at træne steder, hvor hunden enten bliver forstyrret af andre elementer, f.eks. mennesker, biler, andre hunde m.m. Ligeledes kan du begynde at træne hunden i at udføre øvelsen, når du giver kommandoen på afstand. Begynd med en armslængdes afstand, og langsomt øger du afstanden. Målet er at du, selv på mange meters afstand, har fuld kontrol over hunden. Det kan være nyttigt, hvis du en dag skulle få brug for pludseligt at passivisere din hund. Det kunne eksempelvis være at du lader din hund løbe frit på marken, og pludseligt får hunden færden af en hare som den er tæt på at fange. Et dæk, skulle så gerne få hunden til at lægge sig ned, og afvente den næste kommando, så haren slipper med en forskrækkelse, men også med livet i behold.

Du vil med fordel kunne træne sit, dæk og stå-øvelserne samtidigt med hunden. Det foregår ved at du fører hunden gennem øvelserne efter hinanden, uden at give hunden fri mellem øvelserne. En naturlig rækkefølge vil være først at bede hunden om at sitte, dernæst dække og afslutte med stå. Efterhånden som hunden bliver mere sikker i øvelserne, kan du ændre rækkefølgen og/eller lægge flere øvelser ind i denne del af træningen, f.eks. at give pote og halse.

Kilde & © copyright: Hundepsykolog Brian Honoré Winther
Hjemmeside: www.problemhunden.dk
Artiklen er lagt online d. 23-11-2002 18:24:54 og er ikke opdateret siden den blev lagt online