Lige nu: 1277 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Vær kritisk ved valget af foder

Da hunden er et rovdyr, stiller den andre krav til føden end mennesker. Du bør derfor købe færdigtlavet hundefoder, eller lave mad specielt til hunden, hvilket betyder, at du skal sætte dig ind i, hvordan maden bør sammensættes. Hvis du vælger at købe færdigfremstillet foder, skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på kvaliteten af det foder, der findes på markedet.

I det billigste foder er der ofte mange fyldstoffer i form af typer af kulhydrater, som hunden ikke kan fordøje. Selvom hunden også skal have kulhydrater, har den ikke samme behov for fyldstoffer som os. Det høje indhold af fyldstoffer i billigt foder betyder, at den skal have en større mængde foder per dag, set i forhold til den mængde, den skal have, hvis der er tale om kvalitetsfoder. Det betyder, at prisforskellen mellem billigt og dyrt foder ikke er så stor, som den middelbart ser ud til - hvis man beregner udgiften til foder per dag.

Den vigtigste bestanddel af hundens foder er protein, men det er ikke ligegyldigt, hvilken type protein, der er tale om. Langt den største del skal være dyrisk protein, der kommer fra kød. Du bør derfor undgå foder baseret på for eksempel soyaprotein.

Du skal være opmærksom på, at hvalpe, unghunde, voksne hunde og ældre hunde stiller forskellige krav til foderets sammensætning. Derfor fremstiller de forskellige firmaer specielt foder til hver af disse aldersgruppers særlige behov.

Kilde: Dyrenes-Beskyttelse.

Roulette

Vovpelsen.dk

Mange psykisk sårbare finder en stor glæde ved det at have hund, men ikke alle er klar over hvad d...

Tilfældige artikler

11 tips til løbetræning med hund

Mange er fokuseret på, hvor længe og hvor hurtigt deres hund kan løbe. Men du bør starte med at kigge på nogle andre parametre først, hvis du vil løbetræne med din hund. Her får du hundetræn
Prøv også anelinks.dk