Lige nu: 1277 links / 72 kategorier Start Tip et link Nyeste sider Top links Artikler (206) Om

Hunden skal registreres i Dansk Hunderegister

Alle hunde i Danmark skal registreres i Dansk Hunderegister, senest når de er 4 måneder gamle. I forbindelse med denne registrering, som er lovpligtig, skal hunden være mærkes med en chip eller øretatoveres. Det er ejerens ansvar, at denne registrering bliver foretaget. Hvis din hund ikke allerede er blevet mærket og optaget i Dansk Hunderegister, skal du derfor kontakte dyrlægen, således hunden kan blive mærket. Hos dyrlægen vil du få udleveret en blanket, som skal indsendes til Dansk Hunderegister.

Du skal huske at meddele det til Dansk Hunderegister, hvis du skifter bopæl, hvis hunden dør, eller hvis du overdrager den til andre.

Det er i din egen interesse at få hunden registreret, da det så er muligt at finde frem til dig, hvis hunden bliver væk, og den ikke har en skilt med navn og adresse i halsbåndet. Bortkomne hunde bliver normal indbragt til politiet. Hvis det ikke er muligt at finde frem til hundens ejer, bliver den fremlyst og ofte anbragt på en internat. Hvis ejeren ikke melder sig senest 3 dage efter fremlysningen, kan hunden blive afhændet til en ny ejer eller aflivet.

Kilde: Dyrenes-Beskyttelse.

Roulette

SEA

SEA er en landsdækkende sammenslutning af veluddannede eksaminerede adfærdsbehandlere. Hos os ka...

Tilfældige artikler

Sådan undgår hunde hofteledsdysplasi

Hofteledsdysplasi (HD) er en genetisk betinget sygdom hos hunde, som også findes hos flere andre arter. Hunde er ikke født med HD, men genetisk disponerede hvalpe kan udvikle sygdommen i forskell
Prøv også anelinks.dk