Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Vaccination
Hunden skal vaccineres fordi man hermed beskytter hunden mod sygdomme , som man ikke har nogen effektiv behandling imod.

Hvilke sygdomme vaccinere man imod ?

Man kan vaccinere mod 6 virussygdomme og 2 forsaget af bakterier.

Hundesyge

Hundesyge skyldes et virus i familie med mæslingevirus. Hundevirus smitter til hund, ræv, ulv, væsel, fritte, mink og skunk. Sygdom rammer især hvalpe og unghunde. Sygdomstegn er feber, flåd fra øjne og næse, hoste, opkast, diarre´ og evt. mulige kramper. Dødeligheden hos ikke vaccinerede hunde er høj. Hunde der overlever hundesyge er ofte så medtaget, at de må aflives.

Hepatistis

Hepatitis, smitsom leverbetændelse, skyldes et virus. Sygdom rammer især unghunde. Sygdomstegn er feber, nedstemthed, opkastninger, blødninger i slimhinder, og evt. gulsot. hunde som overlever de første sygdomstegn kommer sig oftest.

Parvovirus diarre

Parvovirus diarre´ skyldes et parvovirus som kun smitter hunde. Virus blev i 1978 bevist i forbindelse med sygdom. Sygdommen rammer hvalpe og især unghunde. De første tegn på sygdommen er nedstemthed, blodig diarre´ ,og opkastninger. Dødeligheden blandt hunde som ikke kommer under hurtig dyrlægebehandling er meget høj. Derimod vil hunde der overlever parvovirus diarre´, blive 100 procent raske igen. Viruset smitter som regel fra hund til hund, men også gennem efterladenskaber. Viruset er meget udbredt i Danmark.

Kennelhoste

Kennelhoste er fællesbetegnelsen for en række forskellige infektioner i hundens luftveje. De to mest almindelige årsager til kennelhoste er infektion med parainfluenza-virus og/eller bordetella bronchiseptica bakterie. Kennelhoste rammer hunde i alle aldre. Første sygdomstegn er tør hoste, og let feber. Hosteanfald ledsages ofte af slimopkastninger. Sygdommen er mild. Der sker smitte fra hund til hund. Kennelhoste i Danmark er ret almindelig.

Rabies [hundegalskab]

Rabies, hundegalskab, skyldes rabiesvirus. Virus smitter alle varmblodede dyr. Efter et inficeret bid smittes nervesystemet og sygdomstegnene er kramper,savl og markant ændret adfærdsmønstre. Sygdommen er i de fleste tilfælde med dødelig udgang hvis ikke der igangsættes en hurtig effektiv behandling eller hvis hunden ikke er vaccineret på det pågældende tidspunkt. I Danmark findes rabiesvirus i flagremus, og der er set tilfælde af angreb fra flagremus på får i bla. Nordjylland. Det skal siges at vi mennesker skal være meget på vagt, hvis man opdager at ens husdyr udviser adfærd på rabiesinfektion, da man blot ved f.eks berøring af mundsavl kan blive inficeret. Dette kan ske gennem neglerod eller andre rifter / sår på, og omkring hænderne. Afsluttende så søg altid dyrlæge / læge hvis der bare er det mindste tegn der leder mod rabies.

Hvilke sygdomme skal der vaccineres imod ?

Generelt vaccineres der altid mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, og parvovirus diarre´. Rabies vaccineres der imod ved udlandrejse.

Hvilken dækning er 100 procent sikker ?

Såfremt man ønsker sin hund bedst mulig beskyttet, er det bedst at lave den 1) vaccination i 7 til 9 ugers alder - 2) vaccination i 12 ugers alderen - og 3) vaccination i 18-20 ugers alderen. Derefter følger årlig re-vaccination.

Kilde:Den Danske Dyrlægeforenings pjece.
Artiklen er lagt online d. 04-01-2003 16:32:30 og sidst opdateret d. 03-10-2021 16:26:42